Optimaal rendement met een gyprocplafond

Gyproc, ook wel gipskartonplaten genoemd, zijn platen gemaakt van gips dat aan de binnen- en de buitenkant is bewerkt met karton. Het is bijzonder geschikt als bouwmateriaal voor muren en plafonds. Door de speciale manier waarop de platen worden opgebouwd, ontstaat er een stevig en toch handzaam bouwmateriaal. Hiermee kan in een mum van tijd een kamer of zelfs de gehele binnenkant van een woning worden afgewerkt. Met Gyproc is het ook goed mogelijk om een complete tussenmuur in een ruimte neer te zetten.

Verschillende soorten gyproc

Er zijn diverse soorten Gyproc, met allemaal een eigen dikte en eigen eigenschappen. Zo zijn er speciale platen voor ruimtes waarin het extra vochtig kan zijn, zoals de badkamer. Deze platen worden ook wel gebruikt in zwembaden. Daarnaast is er Gyproc dat extra isolerend werkt, Gyproc dat als eigenschap heeft dat het extra brandwerend is en zijn er gipskartonplaten die geluiddempend zijn. Wil je milieubewust aan de slag, dan kun je kiezen voor de platen die zijn gemaakt van deels gerecycled karton, dat om het gips is heen gezet. Bij deze platen ontvang je vaak zelfs een milieucertificaat.

Snel en simpel een nieuw plafond

Een veelgebruikte toepassing van Gyproc zijn de bekende plafondplaten. De Gyprocplaten worden via een frame, dat aan het bestaande plafond wordt bevestigd, gemonteerd. Op die manier ontstaat er als het ware een verlaagd plafond. De platen zijn eenvoudig en snel te monteren als het frame eenmaal is bevestigd op de ondergrond. De platen zijn eenvoudig over te schilderen in iedere gewenste kleur. Let er wel op dat Gyproc gemiddeld genomen vocht goed absorbeert, dus het gebruik van een goede primer is aan te raden. Er zijn zelfs speciale primers voor op de markt gebracht.

Wat kost een gyprocplafond?

De prijzen voor bijvoorbeeld een Gyprocplafond worden berekend per vierkante meter. Gemiddeld genomen moet je rekenen op zo’n 55 euro per vierkante meter als je een plafond wilt laten zetten. Deze prijs is inclusief materiaal en montage en betreft een gemiddelde. De prijs kan hoger uitvallen bij speciale wensen of een zeer bewerkelijk plafond. Voor de afwerking van een muur ben je vaak iets goedkoper uit dan voor het laten zetten van een plafond.