Verkoeling voor honden

Wanneer het warme dagen zijn dan is het niet alleen belangrijk dat u zelf koel blijft, maar ook uw hond verkoelen is een absolute must. Om uw hond deze verkoeling te kunnen geven zijn er veel verschillende producten verkrijgbaar die hierin kunnen helpen. Naast het regelmatig koud water geven en het verzorgen van een koel plekje voor uw hond zijn deze verkoelingsproducten ideaal om ervoor te zorgen dat uw hond niets te kort komt. Juist bij honden ligt oververhitting snel op loer. Dat komt doordat honden weinig zweetklieren hebben en hun warmte dus niet makkelijk kwijt kunnen.

Cooling matten

Één van de populairste producten om u hond te kunnen verkoelen zijn cooling matten, oftwel koelmatten. Deze matten zijn ontzettend eenvoudig in gebruik, want ze werken namelijk door middel van lichaamscontact. Door deze verfijnde techniek hoeft de matten dus niet eerst te koelen door middel van water, een vriezer of door het aan te sluiten op elektriciteit. Deze koelmatten zijn in vele verschillende vormen en maten beschikbaar en op die manier is er dus voor elk ras (van klein tot groot) wel een koelmat beschikbaar. Verder zijn deze koelmatten heel erg makkelijk op te rollen en kunt u deze dus gemakkelijk overal mee naar toe nemen. 

Verkoelende vesten

Uw lieve trouwe hond heeft natuurlijk niet alleen op momenten van rust verkoeling nodig, maar ook tijdens de dagelijkse wandelingen. Op dat moment kunt u ervoor kiezen om één van de verkoelende vesten uit te zoeken uit het ruime assortiment dat beschikbaar is. Dit zijn vesten die bedoeld zijn om uw hond van wat koeling te voorzien tijdens de wandelingen op warme dagen. Voor elke hond is er wel een maat beschikbaar. Het vest dat u aanschaft kunt u eenvoudig vastzetten rondom de middel van uw hond zodat het ook nog eens comfortabel zit. Zo kunt u met een gerust hart uw dagelijkse wandelingen blijven maken en weet u zeker dat uw hond niet oververhit geraakt.

Verkoelende bandana

Naast alle producten zoals cooling matten en verkoelende vesten kunt u momenteel ook een verkoelende bandana aanschaffen voor uw hond. Deze bandana is eenvoudig te plaatsen rondom de has van uw hond waardoor zowel zijn hals als zijn borst snel verkoeling krijgt. Om de bandana goed koud te krijgen kunt een bijpassende gel kopen die in combinatie met water een verkoelend effect geeft. Het absorbeert de warmte die uw hond uitstraalt en zorgt dus op deze manier voor de nodige verkoeling. Het is het ideale product om te gebruiken bij bijvoorbeeld trainingen met uw hond of tijdens het uitlaten op de warmere dagen in het jaar. Kijk gerust eens in de webshop voor alle mogelijkheden.